Noutăţi

04.05.2015 20:32

Spuneţi-ne opinia dvs

Aveţi întrebări legate de serviciile noastre? Vă rugăm să ne contactaţi şi vă vom răspunde cât mai repede posibil. Apreciem orice feedback oferit, deoarece ne ajută să vă servim la cele mai înalte standarde posibile.
04.05.2015 20:31

Ce presupune imprimarea 3D?

Imprimarea 3D este un proces folosit de câteva decenii în industrie, unde mai poartă numele de "prototipare rapidă". Această tehnologie a apărut în anii '80, fiind folosită iniţial de companiile cu bugete masive, precum cele din industria aerospaţială, sau de echipele de Formula 1.

Acestea funcţionează într-un mod similar imprimantelor obişnuite, folosind în loc de cerneală diferite materiale (ABS, PLA, etc.) pe care le «imprimă» în straturi succesive, construind astfel un obiect.

Imprimantele 3D permit designerilor să producă într-un timp foarte scurt un prototip. Astfel, acesta poate fi testat şi remodelat rapid, fiind redus considerabil timpul necesar pentru a trece de la etapa de prototip la cea de produs finit.

Astăzi, zeci de mii de persoane folosesc această tehnologie pentru a concepe şi crea obiecte şi piese de schimb. Obiectele create variază de la cele utile, precum vaze, suporturi de periuţe de dinţi, la diferite jocuri (seturi de şah, de exemplu), până la veritabile opere de artă sau chiar instrumente muzicale.